written by
Laetitia Pirson

Zo simpel is het: meer openbare elektrische laadpalen in je gemeente

Mobility 1 min read , April 29, 2019

De beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur is één van de factoren die mensen weerhoudt om voor elektrische wagen te kiezen. Als gemeente heb je hier dus ook een rol in te spelen.

De voordelen van elektrische wagens 👍

De elektrische wagen is het vervoersmiddel van de toekomst. Doordat ze niet op fossiele brandstoffen werken, dragen ze bij aan een betere luchtkwaliteit, lagere CO2 uitstoot en lagere gebruiks- en onderhoudskosten.

Toch nog twijfels? Hier vind je de antwoorden op al je vragen.

Installeer nieuwe publieke laadpalen in je gemeente 🔋

Om het rijden met elektrische wagens te promoten, is het belangrijk om een voldoende laadpalen in je gemeente te hebben. Hoe je dat doet, leer je in onderstaand filmpje van Allego. Het is super eenvoudig!

"In opdracht van en in samenwerking met de overheden, gemeenten, bedrijven, netbeheerders en vervoersmaatschappijen realiseert en beheert Allego gebruiksvriendelijke en toekomstvaste laadpunten voor elektrisch vervoer."

In Mortsel doen ze het al ✅

In 2012 werd in Mortsel al een oplaadeiland in gebruik genomen op de parking in de Christus Koninglaan. Daar kunnen twee elektrische wagens en zes elektrische fietsen opladen.

In kader van het Vlaamse actieplan ‘Clean Power for Transport’ nemen stad Mortsel en Eandis nu drie nieuwe laadpalen in gebruik. De komende drie jaar zullen er in Mortsel nog vijf laadpunten bijkomen.

Zet ook in op elektrisch ⚡

Als gemeente kan je laadpalen gemakkelijk aanvragen via het initiatief van Allego, Paal Volgt Wagen. Particulieren kunnen de kosteloze plaatsing van een publieke laadpaal in de buurt bij Fluvius aanvragen.

Elektrische voertuigen kunnen een grote rol spelen in de uitstoot door mobiliteit in steden en gemeenten. FutureproofedCities helpt hen om hun burgers te betrekken bij hun klimaatacties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Neem een kijkje.

Interessant? Schrijf je dan hieronder in voor een maandelijkse dosis inspiratie!

Subscribe for articles, tips, stories, and inspiration by our Futureproofed team, delivered straight to your inbox — once a month.
Sign up for our newsletter